Stills

Stills

Aline Breucker & Quintijn Ketels / Side-Show
Vernissage 17.03.22 Bog-Art Gallery. Brussel (BE)
a person standing next to a piece of art

De creaties van Side-Show getuigen van een unieke zoektocht naar wat een beweging achterlaat. Zo ontstaan er tijdens Portraits, de meest recente voorstelling van Aline Breucker en Quintijn Ketels, talloze werken als resultaat van een interactie tussen de praktijk van het monotype en de praktijken van de geportretteerde circusartiesten Camille Paycha en Sander De Cuyper. Voor de tentoonstelling Stills worden deze levensgrote monotypes op hun beurt verknipt en met elkaar verweven tot nieuw werk.

Naast de monotypes uit Portraits presenteert Stills ook een reeks met als titel Opal Series. Deze reflecterende werken kregen vorm na een onderzoek naar kleur, licht en reflectie waarvoor Aline Breucker en Quintijn Ketels oude stukken danstapijt als canvas gebruikten. In deze Opal Series vloeien de podiumpraktijk en het beeldend werk van Side-Show naadloos in elkaar over. De werken keren hun rug toe aan gematigdheid en soberheid en kiezen resoluut voor een kleurrijke verbeeldingswereld.

Maart 2022. Met Stills willen we de tijd nemen om een freeze frame te maken. Vaak is er de nood aan pauze als bezinning om daarna terug in beweging te komen. Deze tentoonstelling leest dan ook als een verzameling van momentopnames: een reeks stille momenten in de constante transformatie van materiaal in ons artistiek universum.
Aline Breucker & Quintijn Ketels

Bog-Art Gallery
Bogaardenstraat 18, 1000 Brussel

Openingstijden
Dagelijks van 13u tot 19u
Maandag gesloten.

Donderdag 17.3 van 18u tot 22u Vernissage en presentatie van een nieuwe Side-Show publicatie: How did we get here? A portrait of a circus artist in twelve steps door Vincent Focquet.  
Donderdag 24.3 van 18u tot 22u Late night 
Donderdag 31.3 van 18u tot 22u Finissage en late night

Calendar
Brussels (BE)
VERNISSAGE from 18h to 22h
Brussels (BE)
LATE NIGHT from 18h to 22h
Brussels (BE)
FINISSAGE from 18h to 22h